Hostkolleksjon

Høsten er i full gang og vi gleder oss til å gå løs på årets mest spennende prosjekt: Høstgarderoben! Vi elsker å kle oss i lune gensere, deilige høstfarger og freshe mønster- og er mer enn klare for det motebildet måtte by på!

For å sikre oss det beste fra moteverden (for det er sannelig ikke lett å få oversikt over trendbilde) har vi tatt en snarvei og snakket med ingen ringere enn kreativ leder og designer i PM, Nina Sandvold.

Her er hennes heteste tips for trendfarger, mønster og basisplagg!

Pssst! Sjekk ut den rålekre videoen nederst i artikkelen!

Vi begynner med fargene- hvilken fargepalett bør vi sikre oss for sesongen fremover?

- Hovedfargene denne høsten er gyldne bruntoner, kamel, blåtoner, aubergine og oliven, mens støttefargene er glovarme okernyanser, rust-toner og ultraviolett, røper hun.

Så var det stoffer- hvilke kvaliteter anbefaler designeren? I følge Sandvold gjelder eksklusive klassikere som ull, velur, cordfløyel og sateng.

- Fuskepels og teddykåper er også i vinden. De skal være store, fluffy og maksimalistiske, sier designeren.

Denne stilen er vi helt gærne etter!

Når det kommer til mønster, er det spesielt ett designeren mener vi bør sikre oss; nemlig ruter- og tweed!

- Motehusene har gjenopplivet den konservative, britiske herregårdsstilen og de ikoniske mønstrene er å se på frakker, dressjakker og bukser, forklarer hun.

Designeren forteller videre at den populære Netflix serien The Crown, som tar for seg dronning Elizabeths liv, har satt sitt preg på høstens motebilde.

Hun har selv latt seg inspirere av den britiske herregårdsstilen, og med god grunn!

- Denne stilen er klassisk og topp-elegant, og ikke bare er den utrolig lett å like, men den er perfekt til norsk klima, sier hun og forklarer at ruter og tweed nemlig er nydelig i kombinasjon med varme plagg som lodden, myk strikk og denim.

- Så hvordan styler man egentlig ruter?

-Kombiner de rutete plaggene med en Polo-genser eller bluser i blank sateng med knyttesløyfe i halsen! Belter og mer luksuriøse silketørklær med vintageprint er også super fint til, sier hun.

Og dette mønsteret er et must, must, must!

Men tweed er ikke det eneste som er i vinden; dyriske print er også rykende om dagen og designeren kan fortelle at både sebra, slange og tigerprint er gigantiske denne høsten. Er du blant dem som elsker en glamorøs look tipser designeren om at dyreprint er tingen for dette.

- Dyreprint er selve symbolet på sofistikert, eksklusivt og eksentrisk eleganse, sier hun.

Dyremønster er å finne over alt denne høsten, og Sandvold forteller at hun har latt seg inspirere av dette både på bluser, kjoler og skjørt i PMs høst-kolleksjon.

- Det skal også sies at de klassiske ensfargete plaggene fortsatt står sterkt, og gjerne i antrekk som går ton i ton i roligere fargenyanser, opplyser hun.

Sist men ikke minst, trekker designeren frem at blomster-trenden holder seg aktuell.

- Her er det bohemske, romantiske og delikate blomsterplagg med print i varme farger som gjelder, røper hun og og tipser om at disse enkelt kan styles med din rutete favorittjakke og høye støvler.

- For den komplette høstgarderoben, hvilket nøkkelplagg må på plass:

- Belt up! Høstens mest populære nøkkelplagg er den klassiske kåpen som fokuserer på midjen. Den er både stilsikker, elegant og feminin. Skap den flatterende og feminine formen med en rett, lengre kåpe ved hjelp av et bredt skinnbelte eller et belte med en liten veske i livet. Dette blir ren midjemagi!